Blogg

Knask eller knep?

SKREKKBLANDET FRYD: Lei lys og røykmaskin for å sette ditt helt spesielle preh på Halloween.

 

Historisk sett er Halloween, eller allehelgensdag som vi kjenner den på norsk en overgangsfest mellom sommer og vinter.

I keltisk folketro er Halloween kelternes nyttårsmarkering – og dette var en dag full av redsel og uhygge for befolkningen. For kelterne mente at på denne siste dagen i året sto de døde opp fra sine graver for å hjemsøke de levende og finne veien til dødsriket.

Derfor gjorde alle det de kunne for å skremme gjenferdene. Om kvelden kledte de seg ut for å narre de onde åndene. Masker og annen forkledning skulle få de hvileløse døde til å tro at kelterne på samme måte som de selv hadde oppstått fra de døde, og derfor ville la dem være i fred. De tente på neper og brukte dem som lykter for å holde åndene på avstand, og de satte mat på de dødes graver, slik at de ikke bosatte seg andre steder på jorden. Senere ble nepene byttet ut med gresskar, nettopp fordi gresskarene var enklere å få tak i.

Mange av våre kunder går kreativt til verks for å markere dagen. Derfor har vi satt sammen en pakke som vil gjøre din Halloween-markering ekstra skummel denne kveld.

I «Halloween-pakken» får du alt du trenger for å skape en helt spesiell stemning. En effektfull røykmaskin, strobe som lager kraftige blink, UV-lys, oransje og rød LED-lamper. I tillegg følger det med nødvendige kabler og lysstativ.

Pakken kan også brukes for å skape en helt spesiell effekt ved inngangsdøren.

Les mer og bestill her

Kilde: Telemarkshistorier

Tilbake